بيدار ایران دستگاه دستگیری تروریستی نیروی انتظامی

بيدار: ایران دستگاه دستگیری تروریستی نیروی انتظامی اخبار اجتماعی

گت بلاگز اخبار پزشکی علایم مسمومیت با قارچ ، سم قارچ‌ها با پخته شدن از بین می‌رود؟

مردم باید توجه کنند که به هیچ وجه، قارچ های خودرویی که در دشت ها و جنگل ها می روید را نچینند و مصرف نکنند، چراکه اینگونه قارچ ها، در اثر پختن، کبابی و یا آب پز

علایم مسمومیت با قارچ ، سم قارچ‌ها با پخته شدن از بین می‌رود؟

سم قارچ ها با پخته شدن از بین می رود؟/ علایم مسمومیت با قارچ

عبارات مهم : ایران

مردم باید توجه کنند که به هیچ وجه، قارچ های خودرویی که در دشت ها و جنگل ها می روید را نچینند و مصرف نکنند، چراکه اینگونه قارچ ها، در اثر پختن، کبابی و یا آب پز کردن، بازهم سمی می مانند و مواد سمی آنها تخریب نمی شود.

دبیر انجمن سم شناسی و مسمومیت های کشور عزیزمان ایران با بیان اینکه هر سال با فرارسیدن فصول بهار و پاییز، تعدادی از گونه های سمی قارچ در بعضی نقاط کشور شروع به روییدن می کند، گفت: قارچ های سمی از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به قارچ های خوراکی دارند و تشخیص آنها، به وسیله افراد عادی میسر نیست، به همین علت امسال با تعداد زیادی از اینگونه مسمومیت ها در کشورمان مواجه شدیم.

به گزارش ایلنا، کامبیز سلطانی نژاد، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات پزشکی قانونی کشور و دبیر انجمن سم شناسی و مسمومیت های ایران، در گفت و گو با وبدا، درخصوص تشخیص قارچ های سمی و خوراکی گفت: در دنیا بیش از 5 هزار گونه قارچ وجود دارد که حدود 100 گونه از آن جهت انسان سمی است.

علایم مسمومیت با قارچ ، سم قارچ‌ها با پخته شدن از بین می‌رود؟

وی افزود: در ایران، هر سال با فرارسیدن فصول بهار و پاییز، با رویش تعدادی از گونه های سمی قارچ در بعضی نقاط کشور مواجه هستیم، امسال نیز با توجه به به شرایط خاص آب و هوایی، مخصوصا بارندگی های اخیر و شرایط محیطی مانند نور و دمای هوا، رویش و تکثیر قارچ های سمی در استان های غربی زیاد کردن یافت و باعث شد افرادی که علاقه مند به چیدن و مصرف قارچ از دل محیط زیست هستند و درخصوص عوارض مسمومیت ها اطلاعی ندارند، دچار مسمومیت شوند.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات پزشکی قانونی کشور با بیان اینکه روش تشخیص قارچ سمی و گونه های خوراکی آن به طرق کاملا علمی و تخصصی به وسیله متخصصان میسر هست، خاطرنشان کرد: قارچ های سمی از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به قارچ های خوراکی دارند و تشخیص آنها، به وسیله افراد عادی میسر نیست، به همین علت امسال با تعداد زیادی از اینگونه مسمومیت ها در کشورمان مواجه شدیم.

مردم باید توجه کنند که به هیچ وجه، قارچ های خودرویی که در دشت ها و جنگل ها می روید را نچینند و مصرف نکنند، چراکه اینگونه قارچ ها، در اثر پختن، کبابی و یا آب پز

وی با اشاره به اینکه عالی ترین راه، پیشگیری از مسمومیت با قارچ های سمی هست، تصریح کرد: مردم باید توجه کنند که به هیچ وجه، قارچ های خودرویی که در دشت ها و جنگل ها می روید را نچینند و مصرف نکنند، چراکه اینگونه قارچ ها، در اثر پختن، کبابی و یا آب پز کردن، بازهم سمی می مانند و مواد سمی آنها تخریب نمی شود.

دبیر انجمن سم شناسی و مسمومیت های کشور عزیزمان ایران توصیه کرد: مردم در اقصی نقاط کشور، مخصوصا در استان های غربی، مانند کرمانشاه، کردستان، همدان، قزوین و آذربایجان غربی که دارای بیشترین آمار مسومیت ها هستند، باید از خرید قارچ ها به صورت فله ای و یا چیدن هر نوع قارچی از دل طبیعت، خودداری کنند.

سلطانی نژاد با تاکید براینکه مردم باید از قارچ های خوراکی بسته بندی شده است و دارای مجوز وزارت بهداشت استفاده کنند، درخصوص علائم و نشانه های مسمومیت به وسیله قارچ های سمی، اظهارداشت: 90 درصد مسمومیت های شدید به وسیله قارچ ها، به علت ماده ای سمی به نام آماتوکسین است که این ماده عمدتا بر روی کبد تاثیر مخرب می گذارد.

علایم مسمومیت با قارچ ، سم قارچ‌ها با پخته شدن از بین می‌رود؟

وی افزود: علائم مسمومیت با قارچ، در دو مرحله بروز پیدا می کند، مرحله اول، 6 تا 12 ساعت بعد از مصرف قارچ با نشانه هایی نظیر تهوع و استفراغ، دردهای شکمی و احساس ضعف بروز پیدا می کند و مرحله دوم 24 ساعت بعد از علائم اولیه، با ضعف، سرگیجه و کم کردن سطح هوشیاری خود را نشان می دهد که این حالات ناشی از درگیری کبدی و کلیوی در فرد مسموم است که ممکن است او را به فوت برساند.

دبیر انجمن سم شناسی و مسمومیت های کشور عزیزمان ایران درخصوص درمان مسمومیت شدید با قارچ های سمی گفت: تنها درمان اینگونه مسمومیت ها پیوند اورژانسی کبد هست، بنابراین با مشاهده علائم اولیه مسمومیت، باید فرد را سریعا به مراکز درمانی ارجاع دهند.

مردم باید توجه کنند که به هیچ وجه، قارچ های خودرویی که در دشت ها و جنگل ها می روید را نچینند و مصرف نکنند، چراکه اینگونه قارچ ها، در اثر پختن، کبابی و یا آب پز

سلطانی نژاد با بیان اینکه هرساله با ورود به فصل بهار و پاییز شاهد رویش قارچ های سمی و مسمومیت هایی از این نوع هستیم، افزود: در امسال با تعداد بیشتری از اینگونه مسمومیت ها روبرو شدیم و تقریبا 700 نفر در کشور با مصرف قارچ سمی، دچار عارضه و مسمومیت شده است اند که علت آن نیز همان شرایط خاص آب و هوایی کشور در نقاط غربی است.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات پزشکی قانونی کشور درخصوص سایر گیاه های سمی گفت: کشور عزیزمان ایران به علت شرایط اقلیمی، دارای گونه های متنوع گیاهی بوده و می توان گفت تنوع گیاهی در ایران، مشابه قاره اروپا هست، بنابراین انواع و اقسام گیاه های در این کشور رشد و تکثیر پیدا می کنند، لذا بعضی از این گیاه های ممکن هست، سمی باشند، بنابراین افراد در برخورد با هر نوع گیاه تزیینی و یا گیاهی که سلامت آن به وسیله وزارت بهداشت تایید نشده هست، احتیاط کنند و حتی المقدور آنها را از دسترس کودکان دور نگه دارند.

علایم مسمومیت با قارچ ، سم قارچ‌ها با پخته شدن از بین می‌رود؟

واژه های کلیدی: ایران | خوراکی | مسمومیت | مسمومیت | اخبار پزشکی

دانلود


دانلود فایل ها

نویسنده : getblogs